Despre mine

Leave a comment

Scriu de aproape 7 ani despre retail si industria FMCG din Romania. Am studii universitare si post-universitare economice, iar scoala de jurnalism am facut-o “on the job”, la Ziarul Financiar, unde am scris pentru rubrica de Companii timp de aproape cinci ani (2006 – 2010). Din noiembrie 2010 sunt redactor-sef la revista Magazinul Progresiv, cea mai importanta publicatie de retail din Romania, cu un tiraj lunar auditat BRAT de  26.000 de exemplare distribuite direct in companiile din retail (in mare parte).

De-a lungul timpului, am cunoscut foarte multi oameni din industrie – unii m-au impresionat puternic prin inteligenta si viziunea lor de business. Incerc sa invat cate ceva din fiecare contact cu oamenii din business si sa inteleg mai bine aceasta industrie extrem de dinamica si de interesanta.

Prima regula pe care am invatat-o la “scoala de jurnalism” ZF a fost: Nu scrie niciodata despre ceva ce nu intelegi! De aceea cred ca intrebarea “De ce?” este de mult timp un automatism in munca mea. Zi de zi, incerc sa gasesc logica miscarilor din piata, sa vad dincolo de aparente si sa-mi inteleg interlocutorii. De multe ori mi s-a intamplat sa anticipez niste miscari din piata doar mergand pe firul logic.

In fiecare zi simt ca duc o lupta apriga pentru a avea acces la informatii. Uneori am senzatia ca anumiti manageri de PR sunt platiti pentru lipsa lor de interactiune cu jurnalistii si nu pentru a comunica…Ma intreb cand o sa se schimbe acest lucru? La polul opus sunt acei oameni de PR care comunica excesiv si vor sa controleze tot ce apare in presa despre companiile lor. Ei de fapt nu inteleg rolul jurnalistului, acela de a informa piata, si nu de a promova pe X sau Y.

In ultimii 2-3 ani am vazut cum se degradeaza accelerat presa din Romania. Ca in toate sectoarele de activitate (probabil), presiunile pe reducerea costurilor, pentru supravietuire, au provocat pagube imense la capitolul imagine a breslei. Multi au renuntat sa se considere jurnalisti, altii s-au orientat catre alte sectoare de activitate.

Pentru mine, povestea continua…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: